Magische Liga "52 Schakels"      


René Schreurs  
Voorzitter    

Wij zijn bere trots op ons lid Ewald Wismeijer
NEDERLANDS K A M P I O E N GOOCHELEN 2009

ACE
Winnaar van de Grote ERE Prijs 2009
EERSTE prijs Carto Magie 2009

zie zijn website

De Magische Liga "52 Schakels" is in 1947 opgericht en daarmee een van de oudste goochelverenigingen in Nederland. Doel van de vereniging is om de goochelkunst (in een gezellige, vriendschappelijke sfeer) op een hoger plan te brengen. Het is dan ook geen vereniging waar u goochelen kunt leren. Om lid te worden dient, na een aantal kennismakingsbezoeken en ballotage, een proeve van bekwaamheid te worden afgelegd. Als u daarvoor slaagt en wordt opgenomen in de keten van 52 Schakels wordt van u verwacht dat u de maandelijkse bijeenkomsten zo veel als mogelijk bezoekt en af en toe zelf ook een steentje bijdraagt door te goochelen. Na afloop van haast ieder optreden volgt een geanimeerde discussie waarin het geboden wordt verklaard en/of suggesties voor verbetering worden aangedragen. Niet voor niets wordt wel gezegd: "Ik ging met een trucje naar de club en kwam met een nummer thuis".
Naast het vele enthousiaste goochelen worden op de clubavonden veelal ook thema-avonden, workshops en lezingen gehouden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van multimedia, zoals het bekijken en bespreken van video's en DVD's.
Momenteel hebben we 17 leden: amateurs, semi-beroeps en professionals, in leeftijd varierend van 22 tot 82 jaar.

De Magische Liga is terecht trots op haar bibliotheek met meer dan 400 goochelboeken, tijdschriften, video's en DVD's uit binnen- en buitenland die nog jaarlijks wordt uitgebreid. De leden kunnen deze tegen een kleine vergoeding lenen.
Met ingang van januari 2014 komen we elke 2de dinsdag van de maand bijelkaar in het clubhuis van Volktuinvereniging "de Beukhoeve", Slinge 17 3083 EA Rotterdam

Heeft u interesse in een kennismakingsbezoek?
Neem dan even contact op met onze secretaris

Henk Op den Brouw
tel: 078-6198268
(hier links op de foto samen met Armando Lucero)
De Magische Liga "52 Schakels"

is aangesloten bij de

Nederlandse Magische Unie

Jaarprogramma 2018

De rest van deze site is alleen toegankelijk voor leden van de Magische Liga "52 Schakels"
Vul daartoe eerst onderstaande gegevens in:
Voornaam
Achternaam
Toegangscode